onsdag, september 23

Tamerlane!!!

Och på tal om inget, fatta the awesomeness som är den här statyn. Uzbekerna förstår sig på konst, uppenbarligen. Kan vi inte bara välta alla fula jävla statyer av osexiga kungar och poänglösa kulturpersonligheter, och göra som uzbekerna och smälla upp tyranniska medeltida massmördare i jätteformat överallt? En fem meter hög Karl Knutsson Bonde i betong på Stortorget, det vore nåt. En Ingjald Illråde-byst i Riksdagshuset...

Fast visst, vi saknar såna där riktigt fina tyrannical splendor-kungar, som rövknullar världen samtidigt som de tuggar på mattor och drägglar - och dessutom somehow lyckas vara kulturmecenater samtidigt. Vi har förvisso en rätt bra Caligula, Erik XIV, men Caligulas är patetiska...vi kan överhuvudtaget inte tävla med Östeuropa och Centralasien när det kommer till Magnificent Bastards. (Vi kan inte ens tävla med Grekland, fan...)

Och Timur är liksom sannolikt the greatest of them all.

2 kommentarer:

 1. Awesome staty indeed! På "torget" i vår nya undervisningsbyggnad finns en stor byst av en kinesgubbe som jag inte kan placera...lite Konfucius look-alike sådär. Ingen snubbe från det moderna Kina. Jag får ta ett foto och skicka dig, så kan du se om du vet vem han är.

  (Jäjj, jag har fått nya Freeweb som änsålänge funkar utmärkt, så jag har tillgång till blogspot och fejjan och så nu, återstår dock att se hur länge det varar. Saknar dig mucho!)

  SvaraRadera
 2. DUMÅSTETAFOTODUMÅSTETAFOTO

  men står inte gubbens namn på statyn? det brukar de väl göra?

  Saknar dig också. Vill hälsa på. :/

  SvaraRadera