torsdag, juni 18

Königsägg

Okej alltså, jag vet att namnhumor är väldigt dagis, men jag känner ändå starkt att Königsegg borde byta inriktning. Jag låter det vara en öppen fråga vilken sorts bil man förknippar med 'Königsegg', men ja...döm själva.

Koenigsegg CCX:

Mitt förslag på ny produktlinje:Sedan, alltså...om man har ett fint tyskt adelsnamn från medeltiden, med ett grovt och stolt ö-ljud, varför i hela friden börjar man stava det med 'oe' som ett annat anglofilt miffo? De skryter ju tillochmed med sitt ättevapen på bilarna, ffs.

Och hur faen har ett företag som tillverkar, jag tror det var femton bilar om året...råd att köpa Saab? Okej, jag vet att en Königsegg-bil kostar typ 5 fantasiljoner, och att svenska staten av nån anledning tänkte gå in med pengar, och att bilindustrin är i kris, men fortfarande...

Skitsamma. Jag vill mest fråga mig om det överhuvudtaget är moraliskt försvarbart att bara tillverka saker som multimiljonärer har råd att köpa. Jag menar inte att med detta insinuera att bratsen någonsin har haft en moral, men...som god kommunist kan jag kanske känna att företag somehow borde vara skyldiga att bidra till allmännyttan eller iaf nischgrupper som inte enbart definieras av sina enorma bankkonton. Eller nåt.

6 kommentarer:

 1. De har råd med SAAB för att de har ett par norska fantastiljonärer i ryggen...

  SvaraRadera
 2. Äh, "ö" är ju bland de fjolligaste vokaler som finns. Vi ska inte låta viking- och heavy metal-band-associationerna lura oss; rent fonetiskt är ljudet nämligen ett "halvhög främre rundad vokal". Smaka på det! Inte bara hör den till de höga främre vokalernas led, som de pipiga [i] och [e]... den är [i]dessutom[/i] kärringaktigt rundad, som [u], det ljud man ger ifrån sig när man ser något litet och gulligt. Så är det också mycket riktigt ett av de effeminerade fransmännens favoritvokaler, som förekommer flitigt i föga manliga ord som [i]coeur[/i].

  SvaraRadera
 3. Oj, där blandade jag visst ihop html och ubbcode igen :/

  SvaraRadera
 4. Coeur är ju ett skitschysst ord :)

  SvaraRadera
 5. Königsegg och dylika bilar är ju kända som penisförlängare, så min tanke när jag läste detta var att kanske någon från någon liten tysk stad kunde ge sig in i sportbilsbranschen. Typ någon från Grosskuken *fniss*

  SvaraRadera